Počinje izgradnja nove fabrike kompanije „Šoji” u Inđiji

Bez autora
Mar 18 2024

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Vlade Srbije prisustvovali su danas u industrijskoj zoni u Inđiji polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije „JFE Šoji Srbija”, u kojoj će posao dobiti između 100 i 150 ljudi.

Fabrika će proizvoditi jezgra motora sa širokim spektrom primene, od električnih aparata za domaćinstvo do pomoćnih i glavnih motora za automobilsku industriju.

Vučić je na ceremoniji izjavio da je reč o veoma važnoj investiciji, vrednoj približno 50 miliona evra, dodavši da će fabrika koristiti najnoviju tehnologiju i da će doprineti dolasku novih japanskih investicija.

Ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je kompanija „Šoji” za svoju prvu fabriku u Evropi izabrala baš Srbiju i Inđiju, pri čemu je iskazao zahvalnost Vladi i predsedniku Srbije na kontinuiranoj pomoći japanskim kompanijama.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, pomoćnik ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, kao i izvršni direktor kompanije „JFE Šoji korporejšn” Jošicugu Kobajaši.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik